Известие

Collapse
No announcement yet.

Side Light Failure при 147?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Side Light Failure при 147?

Здравейте,

Приятел кара алфа 147 подобна на моята и има следния проблем:

При запалване и то ако я запали по бързо от обичайното (не изчака актив теста) му излизат следните съобщения на дисплея:

Right side light failure
    Left side light failure
    Plate number light failure

Всички въпросни крушки на габарити и на номер работят и дори са сменени за всеки случай.
    Съобщенията излизат еднократно и изчезват, като не остава картинка с крушка, която да предупреждава за повредена светлина. Съобщенията не излизат при всяко палене, излизат от време на време.

Първото, което ми дойде като идея е проблем с акумулатора, но го премерихме и е ок.

Попрочетох в английския форум и там за подобни проблеми сменят боди компютъра, което на мен лично ми се стори прекалено драстична мярка.

Възможно е някъде да се губи маса....

Реших да попитам тук някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и има ли решение?

Благодаря предварително.

На мен понякога ми излиза съобщение за изгоряла крушка на стопа и след десет секунди изчезва,всичко си работи. Предполагам,че има лоша връзка някъде.
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

И аз имам такъв проблем,но не му обръщам внимание макар и много да ме дразни.При мен най-често се поевява след като тръсна в некоя дупка.
      Un Amore Grande!
      Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
      Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
      http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

Първоначално публикувано от bokota Покажи съобщение
        И аз имам такъв проблем,но не му обръщам внимание макар и много да ме дразни.При мен най-често се поевява след като тръсна в некоя дупка.

Щом се появява при дупка е почти сигурно че се дължи на лоша връзка.

Но проблема за, който аз говоря се появява само при палене.

Comment

И на мен ми изписва от врееме на време същите глупости, но след няколко минути изчезват от дисплея...и така след месец, два пак се появи и така....Нещо връзката не е читава явно...Абе като цяло нормално си е за Италиянски автомобил
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            И на мен ми изписва от врееме на време същите глупости, но след няколко минути изчезват от дисплея...и така след месец, два пак се появи и така....Нещо връзката не е читава явно...Абе като цяло нормално си е за Италиянски автомобил
            Принципно и аз смятам така, но исках да видя дали някой не се е занимал по задълбочено с това...

Comment

проблема е в Боди Компа

http://www.facebook.com/VenturaGarage
              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                проблема е в Боди Компа
                По конкретно? Трябва да се смени боди компа или?

Comment

Comment

Хах..едва ли...По-скоро да му се изчисти тази грешка
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Хах..едва ли...По-скоро да му се изчисти тази грешка
                      Ами зависи. Не съм експерт, но от това което прочетох се подхожда по различен начин. Предполагам, че просто трябва да попаднеш на добър електричар.

Comment

изчисти компа и то ще си покаже.не я носи на прехвалени маистори да ти я ровят и да ти вземат повече пари

Comment

Първоначално публикувано от niki01 Покажи съобщение
                          изчисти компа и то ще си покаже.не я носи на прехвалени маистори да ти я ровят и да ти вземат повече пари
                          Компа е изчистен. Грешката не се повтаря веднага. Както споменах показва се само понякога и то ако не се изчака актив теста при запалване.

Comment

Working...
                          X